Trægulv

Egenskaber

Et massivt trægulv har en naturlig skønhed, som giver et rum uanede indretningsmuligheder. Trægulve findes i mange forskellige varianter, alt fra eg, ask og bøg. De fås ydermere i forskellige længder og bredder. Et trægulv kan bestå af planker, brædder, stave, laminerede brædder eller klodser også kaldet endetræsgulv. Ud over dette kan træet fås i forskellige sorteringer alt efter hvor fint eller råt du ønsker det. Der er altså et væld af muligheder alt efter hvad du er på udkig efter, vi vejleder gerne så du finder det gulv du ønsker.

Inden for hvert produkt findes der forskellige konstruktionsopbygninger, kvaliteter, træsorter, priser og vedligeholdelsesprincipper. Et trægulv kan lægges som: brædder og planker, massiv og lamel parket, lamel, laminat og klodser.

trægulv_1

Trægulve inddeles i to kategorier – bærende og ikke-bærende.

Et bærende trægulv er et gulv, hvor gulvbrædderne er så tykke, at de selv kan bære vægten af møbler og mennesker. Gulvet er lagt på bjælker (f.eks. mellem etager) eller på et underlag af strøer (tværgående lægter), som gulvet er sømmet fast på. Brædde- og plankegulve samt parketbrædder kan være bærende gulve.

Når en gulvbelægning ikke er bærende, betyder det, at det skal monteres på et bærende undergulv. Et ikke-bærende gulv kan monteres som svømmende, dvs. at trægulvet kan bevæge sig frit i forhold til det bærende undergulv, eller det kan sømmes eller limes fast på underlaget. Lamel- og klodsgulve samt parketstave er ikke-bærende gulve.